EN UNDERBAR KANTARELLSÅS

Det finns kantarelllsås och så finns det den här absolut godaste kantarellsåsen, ljuvlig helt enkelt! Använd förstås vilken svamp som helst, i det här fallet blev det svart trumpetsvamp. Tips är att ladda med rejält med grädde, det kommer garanterat gå åt.

INGREDIENSER

  • Svamp, ca 1 liter färsk eller motsvarande fryst eller torkad (torkad brukar dock vara rätt trist..)
  • 1-2 ST schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kalvfond
  • 4 dl grädde
  • 3 msk smör

GÖR SÅ HÄR

Om svampen är färsk börja med att förvälla den i stekpannan, alltså "stek" den i torr panna så den vattnar ur. När vattnet har kokat bort, tillsätt en rejäl klick smör och låt steka några minuter tills svampen får lite färg.

Finhacka under tiden schalottenlök och lägg till i svamppannan, låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vin, låt puttra någon halv minut och tillsätt sedan grädde, 1 msk kalvfond, salta och peppra. Låt puttra långsamt i ca 30 minuter och smaka av under tiden. Lägg till den andra matskeden kalvfond och ytterligare salt och peppar om du tycker det behövs, eller tillsätt lite steksky från köttet du stekt (om du nu har gjort det:))

Underbart gott, ät och njut!

Glömde att ta bild på den underbara såsen, men en härlig kantarell är ju aldrig fel:)