sv

SALLAD MED FETAOST, GRANATÄPPLE OCH CITRUSVINAIGRETTE

En superfräsch sallad med en god sälta från fetaost och en bitig syrlighet från granatäpple och citrusvinaigrette. Ska salladen serveras som huvudrätt är det supergott att lägga till matvete som kokas i lite buljong, men självklart kan det väljas bort.
I salladen på bilden lade jag till  en färsk, kokt rödbeta vilken blev en superkombo!

INGREDIENSER

4 port.

  • 1-2 askar tomater, gärna i olika färger
  • 1 påse machésallad
  • 1 granatäpple
  • 1 gurka
  • 2 paket fetaost
  • 1 dl basilika
  • 2 dl matvete (valfritt, men behövs för en matigare sallad)
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong att koka matveten i

Citrusvinaigrette:

  • 1 msk honung
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Om du väljer att servera med matvete, börja med att koka den och ställ åt sidan för att svalna. 

Gör den goda citrusvinaigretten genom att pressa saften ur citronen och apelsinen i en skål och vispa ihop med honung, olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha vinaigretten lite sötare är det bara att lägga till lite extra honung.

Skiva tomater och gurka och rensa granatäpplet (enklast i en bunke med kallt vatten)

Ta fram ett vackert fat och varva matvete, gurka, tomat, machésallad på. Toppa med fetaost och granatäppelkärnor. 

Lägg på fetaost och toppa med basilika och ringla den goda citrusvinaigretten över. Klart!!