cheesecake med kolasås & lingon

Den här efterrätten kvalar in som en av mina absoluta favoriter, det händer liksom något magiskt i kombinationen
med cheesecake, kolasås och lingon tillsammans med crunchet från digestivekexen. Helt enkelt bara magiskt gott!

Ingredienser

4-6 port
  • 200 g cream cheese
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 10 digestivekex
Kolasås:
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl grädde
Topping:
  • Lingon, färska eller frysta som fått tina
  • En kvist citronmeliss eller myntha 

gör så här

Kolasås:
Blanda ihop alla ingredienserna till kolasåsen och låt den puttra ihop i ca 10 minuter, beroende på hur tjock du vill ha den.
Cheesecake:
Ta fram en elvisp och vispa ihop färskost, vispgrädde och florsocker  så att det blir en härligt fluffig cheesecakekräm.
Smula digestivekexen och varva nu äntligen kexsmul, cheesecakekräm, kolasås och lingon i fina glas.
Toppa med lingon, lite crunchigt digestivesmul och en kvist citronmeliss/myntha. Färdigt att servera!