Ingredienser
4 port
3 st sharlottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
150g shiitakesvamp
1 st zucchini
3 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1 tsk fransk senap (mer/mindre efter smak)
Salt
Peppar
Chiliflakes
Färsk basilika
En god pasta
Parmesanost
gör så här
Fräs sharlottenlök, vitlök och shiitake i en rejäl klick smör, och låt allt fräsa ihop och bli mjukt utan att bli bränt. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Blanda ihop och häll på en skvätt vitt vin och låt puttra ihop någon minut. Häll på grädden och smaka av med kryddor och senap efter smak. Låt allt puttra ihop en stund och rör ner den färska basilikan.
Hyvla under tiden zucchinin med en osthyvel eller mandolin, och när allt börjar bli klart, doppa den i kokande vatten, det räcker med typ 10 sekunder, och låt sedan rinna av.
Blanda ner en kokad god pastasort i den krämiga såsen och toppa med zucchini, basilikablad och parmesan. Här serverat tillsammans med brynt gravad lax och en tomat- och mozzarellasallad. Klart!