Ingredienser
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl varmt vatten
Fyllning:
500 g färsk spenat (500 g färsk spenat motsvarar ca 1 paket à 250 g fryst bladspenat)
1 gul lök
olivolja till stekning
200 g fetaost
1 dl persilja
chiliflakes
3 ägg
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
gör så här
Börja med att förvälla den färska spenaten eller tina den frysta.
Ta nu itu med degen genom att blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare. Kör i matberedare i ca 3 minuter , annars knåda oerhört offensivt i ca 5 minuter.
Hacka gul lök och fräs den mjuk och genomskinlig i lite olivolja i en panna. Krama ur vätskan ur spenaten och blanda ihop med lök, fetaost, persilja, chili, salt och peppar. Vispa ihop äggen i en skål och blanda med spenat. och fetaoströran, men spara lite ägg till pensling av pajen.
Nu är det dags att dela degen i två halvor, där den ena ska vara lite större. Kavla ut den större delen till en tunn (1-3 mm) rund botten. Lägg kakan i en pajform, och lägg på spenat- och fetaoströran. Vik över degkanterna runtom. Kavla ut den andra deg-halvan till ett tunt runt lock och lägg på pajen, och liksom bädda runt pajen och fäst degen på undersidan,
Pensla med ägg, sätt in i ugnen på 225 grader i 35-40 minuter och servera med en fräsch sallad. Magiskt gott!!