Ingredienser
6 port
250 g färska pastaplattor
200 g riven ost t ex mozzarella
4 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 finrivna fiskbuljongtärning
170 g räkor i lag
170 g kräftstjärtar i lag
4 dl strimlad purjolök
250 g skivade cocktailtomater
100 g färsk spenat
1 citron, finrivet skal och saft
Lyxtips!!
För att lyxa till det kan man byta räkor och kräftstjärtar mot tigerräkor samt tillsätta 150 g musslor
gör så här
Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen.
Varva pastaplattor med fyllningen. Tryck ner plattorna något så att de ligger under vätskan. Toppa med riven ost.
Grädda 30 min mitt i ugnen på 225 grader.
Mycket gott!