stroganoff med kyckling

Det är inte mycket som slår en god stroganoff och framförallt inte den här varianten med en fin majskycklingfié som serveras i en härligt gräddig sås med lite sting. Vill man inte ha just sting så är det som alltid bara att hoppa över just det i receptet, oavsett vilket så lovar jag att det är underbart gott!!

Ingredienser

4 port
  • ca 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör (eller olja)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2,5 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk japansk soya
  • färsk bladpersilja

gör så här

Börja med att finhacka den gula löken och fräs den i lite smör i en gryta eller traktörpanna.
Tillsätt finhackad eller riven vitlök, paprikapulver och tomatpuré. Låt fräsa i några minuter.
Skär paprikan i bitar och tillsätt till lökfräset tillsammans med grädde, dijonsenap, kycklingbuljongtärning, vatten, sambal oelek och soya. Låt allt koka upp och smaka av med salt, peppar, senap och soya.
Låt allting småkoka i 5-10 minuter.
Under tiden som såsen puttrar, skär kycklingen i strimlor och stek dem i en klick smör i en stekpanna tills de får lite färg.
Tillsätt den stekta kycklingen till såsgrytan. Låt stroganoffen puttra ihop några minuter.
Hacka ett knippe färsk bladpersilja och blanda ner det.
Servera med ris och en krispig sallad. Underbart gott!