pepparkakspannacotta

En fantastiskt vacker och god pepparkakspannacotta toppad med grädde, dulce de leche och lingon som bara är ett måste som avslut på vintermiddagen!!

Ingredienser

4-6 port
Pepparkakspanacotta:
  • 3 gelatinblad
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk pepparkakskrydda
Topping:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl karamelliserad mjölk (dulche de leche)
  • 1 dl lingon, frysta

gör så här

Börja med att blanda grädde, socker, vaniljsocker och pepparkakskryddor i en kastrull och låt försiktigt koka upp och låt sjuda ett par minuter och dra åt sidan.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och blanda sedan ner dem i gräddkoket. Rör noga runt så allt blandar sig.
Häll försiktigt upp pannacottan i vackra glas, ställ svalt och låt dem stelna.
När pannacottan har stelnat, värm upp dulce de leche (jag brukar värma burken i ett vattenbad), låt svalna något och bred sedan försiktigt över pannacottorna. Ställ dem svalt igen och ta fram först när det är dags att servera.
Toppa pannacottorna med en klick grädde, fina lingon och en krispig pepparkaka.
Njut!