Ingredienser
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
0,5 krm salt
1 & 3/4 dl vetemjöl
3 ägg
florsocker att pudra över den färdiga kakan med
Servera gärna hallongråde till:
visgrädde
hallon, färska eller frysta
vaniljsocker
gör så här
Börja med att smälta smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
Grovhacka den vita chokladen och smält den i en skål i ett vattenbad.
Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, saffran, salt, ägg med den smälta chokladen och smöret. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
Smöra och bröda en springform och häll i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna och innan den ska serveras, pudra över lite florsocker och dekorera med det du tycker är fint.
Servera med en klick hallongrädde som du gör genom att helt enkelt vispa grädde och blanda med lite vaniljsocker och mosade hallon.
Klart att servera och njuta av!!
Kakan går ypperkligt bra att göra dagen före och låta stå svalt över natten, den blir nog faktiskt till och med godare då:)