Ingredienser:
• 1 msk smör
• 30 g babyspenat
• 1 ägg
• 1 l vatten
• 1 msk ättika
• 1 skiva formfranska
• 1 skiva kallrökt lax
gör så här
Rosta brödet
Smält smöret i en stekpanna.
Fräs spenaten i några minuter tills det mjuknar.
Lägg spenaten på det rostade brödet och därefter en bit rökt lax.
Koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull.
Sänk värmen och låt sjuda. Gör en virvel i vattnet.
Knäck ägget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i virveln i vattnet. Virveln gör att ägget "hänger ihop" bättre.
Låt ägget sjuda i 2-3 minuter.
Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och lägg det försiktigt på laxen.
Häll på hollandaisesås och avsluta med några varv på pepparkvarn.
NJUT!!