Ingredienser
Salladen:
Små fina blandade salladsblad
1/2 liten purjolök
1 morot
1 liten rödlök
2 tomater eller en ask småtomater
1 äpple
1 apelsin
50 g valnötskärnor
150 g ädelost
1/2- 1 st granatäpple
1 pkt bacon (valfritt)
Dressing:
saft av 1 apelsin
saft av 1/2 citron
1 msk honung
1 msk fransk senap
5 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
gör så här
Börja med att blanda alla ingredienser till dressingen, blanda ordentligt eller mixa ihop med en mixer och ställ åt sidan.
Rosta valnötterna försiktigt i en torr panna, hacka dem och låt vila bredvid dressingen. Skala granatäpplet och lägg kärnorna i en skål (skala enklast i en bunke med kallt vatten).
Skala de grönsaker som behöver skalas och skär rödlök, purjo och morot i tunna skivor. Kärna ur tomaterna (behövs inte om du använder småtomater) och skär i strimlor, eller kvartingar med småtomater. Skala och filea apelsinen. Sist av allt, skala och skär äpplet i fina skivor.
När det är dags för uppläggning, blanda sallad, lök, morot, apelsin, tomat och äpple. Blanda ner dressingen strax före servering (blandar du ner den för tidigt så "dör" salladen).
Lägg upp på ett fat eller stor skål, smula över ädelost och toppa med valnötter och granatäpple (och bacon om du har valt det till).
Klart och underbart gott!!