Ingredienser
50 g sötmandel (nästan 1 dl)
50 g strösocker
50 g smör
1/2 msk mjöl
1 msk grädde (mjölk går också)
gör så här
Skålla mandeln genom att koka upp dem i lite vatten i en kastrull tills skalet släpper. Häll av vattnet och pluppa ut mandeln ur skalet. Enklast är sen att mixa mandeln i matberedare, men det går förstås även att finhacka. Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull och rör hela tiden medan smeten kokar upp. Rör i mandeln och låt koka upp igen. Sätt åt sidan och låt svalna.
Förbered några plåtar med smörpapper eller bakplåtspapper. Klicka ut flarnsmeten (en tsk flarnsmet per klick) med flera cm mellanrum då de flyter ut till stora flarn när de gräddas. Ca 6 stycken på varje plåt är lagom.
Bred ut dem något med en gaffel doppad i vatten.
Grädda toscaflarnen dem ljusbruna i mellan 5-8 minuter. Håll stenkoll då de väldigt lätt bränns.
Låt flarnen svalna lite på plåten och lossa dem sedan försiktigt från bakplåtspappret. Vill du ha böjda flarn så måste de böjas medan de fortfarande är lite varma. Beroende på vilken böj du vill ha, är det bara att använda en kavel, en flaska eller liknade. Klart!