Ingredienser
8 kycklinglårfiléer, urbenade
svartpeppar, nymalen
salt
smörklick till stekning
olja till stekning
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
1/2 röd chili
färsk spenat
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
4 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
2 dl parmesanost, fint riven
10 körsbärstomater
färsk basilika
en god pastasort som tillåter såsen att krypa in
gör så här
Börja med att skölja av och putsa kycklingen. Bryn några kycklinglår i taget i en klick smör och lite olja i en stekpanna på medelvärme tills den får vacker färg runt om. Salta och peppra och lägg över i en gratängform.
Strimla de soltorkade tomaterna, finhacka vitlöken och chili. Fräs i stekpannan några minuter tills det ser fint ut och blanda ner timjan, oregano och spenat. Tillsätt buljong och grädde och låt puttra upp, tillsätt parmesanosten och låt allt sjuda ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Häll såsen över kycklingen och grädda i ugn i 15 minuter på 180 grader i varmluftsugn (200 grader i vanlig ugn). Dela under tiden körsbärstomaterna i halvor och koka din goda pastasort.
När kycklingen gått klart i ugnen, lägg över tomaterna i formen och toppa med färsk basilika.
Servera med pastan och lite extra riven parmesan. Underbart gott!