Ingredienser
4 port
Ca 500 g majskycklingfilé
Marinad till kycklingen:
- 1/2 dl olja
- 1/2 dl japansk soja
- 1/2 dl hackad färsk persilja
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad timjan
Pestosås
- 2 dl pesto (gärna hemmagjord men färdig funkar fint)
- 2 dl grädde
Rostade tomater:
- Körsbärstomater ca 20 st
- 2 vitlöksklyfor finhackad
- 2 msk olja
- 200 grader ca 20 min
gör så här
Marinera kycklingen:
- Börja med att putsa kycklingfiléerna och dela dem på längden om de är stora.
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg ner kycklingfiléerna. Ställ åt sidan och låt marinera så länge som möjligt.
Pestosås:
- Koka upp pesto och grädde. Smaka av och tillsätt salt eller peppar vid behov.
Rostade tomater:
- Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnsform. Finhacka vitlök och lägg tillsammans med tomaterna. Häll över oljan och rör runt.
- Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills de ser klara ut.
Pastan:
- Koka pasta och blanda ner i såsen. Låt det bli varmt tillsammans.
- Stek kycklingfiléerna och skär dem i skivor.
Servering:
- Lägg upp pestopastan på ett fat och toppa med den stekta kycklingen och rostade tomater. 
Galet gott i sin enkelhet och såklart ska det toppas med lite färsk basilika!