Kyckling i asiatisk wok med basilika i hetsöt sås


Alltså enklare och godare än såhär blir det knappast! Reglera hetta och sötma efter egen smak
och servera tillsammans med vackert stekta ägg och ett gott jasminris.

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1/2 chili
  • 1 röd paprika
  • 10 champinjoner
  • Rapsolja (till stekning)
  • Salt
Sojasås:
  • 4 msk ostronsås
  • 4 msk honung 
  • 4 tsk fisksås
  • 3-4 tsk sambal oelek (beroende på hur starkt du gillar)
  • 1 dl vatten
Till servering:
  • Stekta ägg
  • Jasminris eller nudlar
  • Basilikablad till garnering

gör så här

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.
Skär paprika och lök i strimlor samt hacka chili och vitlök fint. Skär kycklingfiléerna i skivor eller i bitar.
Hetta upp en stek- eller traktörpanna med oljan och fräs på kycklingen i ett par minuter, tillsätt gul lök och vitlök, stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt nu paprika, svamp och chili och fräs ihop några minuter till, gillar du krispiga grönsaker så stek dem bara hastigt, annars brassa på några extra minuter.
Tillsätt nu såsen, låt puttra ihop i ett par minuter, grovhacka basilikan och tillsätt i pannan. Smaka av och tillsätt salt om nödvändigt eller kanske lite extra sambal eller basilika. Klart att servera!!
Servera tillsammans med jasminris eller nudlar och stekt ägg, underbart gott!