laxburgare med skagenröra

Enkelt att laga och fantastiskt gott! Servera tillsammans med den goda skagenröran,
ett gott stekt bröd, fina salladsblad, cornichons, tomater, gurka och salladslök.. 

Ingredienser

4 port
Laxburgare:
  • 500 g laxfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1 litet ägg
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes (valfritt)
  • smör till stekning
Enkel skagen:
  • 500 g räkor
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • salt, peppar och kanske några droppar citron
Förslag på tillbehör:
  • Bröd
  • Grönsaker
  • Cornichons

gör så här

Hacka laxfilé och purjolök mellanfint och blanda med ägget och kryddorna. Forma till 4 burgare och ställ åt sidan.
Skala räkorna och blanda med creme fraiche, majonnäs, dill och smaka av med salt, peppar och kanske några droppar citron.
Stek burgarna i smör i ungefär 4 minuter på varje sida. Servera med stekt eller rostat bröd, grönsaker, cornichons och skagenröra. Så gott!