mARÄNGER

Att göra egna maränger är verkligen superenkelt och är så otroligt mycket godare än köpemaränger. Att de blir lite kreativt formgivna
är bara härligt och dessutom kan du bestämma precis vilken storlek du vill ha på marängerna, beroende på hur de ska serveras.

ingredienser

Maränger:
  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit 

gör så här

Maränger:
Sätt ugnen på 100 grader. Lägg äggvitorna i en stor bunke och vispa till ett fast skum, bunken ska såklart gå att vända upp och ner;) Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa till ett fast skum igen.
Lägg bakplåtspapper på en eller två plåtar och klicka ut små fina maränger. Enklast med en spritspåse, men annars går det såklart bra att klippa ett litet hål på en fryspåse och spritsa ut.
Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter, stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar och vila i minst en timme, helst längre.