mustig vegetarisk färssås

Den här vegetariska färssåsen är verkligen så otroligt god så att även köttälskarna gillar den;) Och självklart kan man göra den med köttfärs i stället för vegetarisk färs om man hellre vill det. Det här är i alla fall min take på den bästa vegetariska färssåsen, i min version med en pytteliten touch av curry.

Ingredienser

4 port
  • ca 400 g fryst vegofärs
  • olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 tsk sambal
  • 1 tsk curry 
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3-5 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • färsk bladpersilja
Tillbehör:
  • en god pasta

gör så här

Börja med att hälla lite olja i en stek- eller traktörpanna och stek vegofärsen tills den blivit fint gyllenbryn. Vegofärs behöver steka lite längre och hårdare än köttfärs och drar också mer olja, så håll koll så att den inte bränner fast.
Hacka den gula löken och lägg till i färsen, låt steka ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och curry och låt fräsa ihop i ett par minuter. 
Häll på krossade tomater, vatten, buljongtärning och låt allt puttra upp. Smaksätt under tiden med salt, peppar och sambal oelek.
Låt stå och småputtra i 10-15 minuter och blir såsen för tjock så är det bara att späda med lite extra vatten.
Hacka den färska persiljan och blanda ner i såsen, smaka av igen och njut av ditt enkla mästerverk.
Klart att servera tillsammans med en god pasta. Underbart!!