ingredienser
4 port
Kyckling:
4 fina kycklingfiléer
ca 150 g smakrik ost, typ prästost eller cheddar
svartpeppar
parmaskinka, minst 8 skivor
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 tomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3 dl hönsbuljong
2 tsk balsamvinäger
3 msk hackad färsk oregano
chiliflakes (eller annan form av chili)
salt och peppar
gör så här
Kycklingen:
Skär en ficka i varje kycklingfilé. Skär osten i stavar och lägg in i kycklingen. Krydda kycklingfiléerna runt om med svartpeppar och linda sedan in dem i parmaskinkan. Försök att linda parmaskinkan så att skarven hamnar på undersidan. Lägg kycklingen i en ugnsfast form i 20-25 minuter, eller tills filéernas innertemperatur är 70 grader.
Tomatsås:
Skala och hacka lök och vitlök och tärna tomaterna. Fräs lök och vitlök mjuk i olivoljan och tillsätt sedan chili och tomatpuré och fräs med någon minut. Lägg i de hackade tomaterna och tillsätt buljongen. Låt koka lugnt i ca 15 minuter.
Hacka den färska oreganon och tillsätt den och vinägern till såsen, låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med en god pasta, till exempel tagiatelle. Klart!!!