Ingredienser
4 port
Rödspätta:
600-700 g rödspättafiléer
mjöl
2 ägg
1 dl mjöl
2 dl ströbröd
Fräsch remouladsås::
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk hackade pickles
2 msk hackad kapris
1-2 tsk fransk senap
Några droppar citron efter tycke och smak
Gräslök eller dill, ett knippe
Salt och peppar
Tillbehör:
Potatis
Ärtor
Dill
Citronklyftor
gör så här
Remouladsås:
Det här är verkligen en toppenvariant av remouladsås eftersom den inte är så väldigt fet, utan snarare väldigt fräsch, vilket passar bra till den panerade rödspättan.
Remouladsåsen som förstås går att förbereda lång tid innan det är dags att äta, den blir bara godare av att vila till sig i kylen.
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av, klart!
Rödspätta:
Panera filéerna genom att först vänta dem i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna och stek spättorna ett par minuter på varje sida i rikligt med smör, klart!
Servera med kokt eller pressad potatis, remouladsås, citron och ärtor.