Romsås med rödlök och dill

En underbar sås som passar magiskt bra till fisk i alla former – fräsch, krämig och helt enkelt njutbar!

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 1 burk stenbitsrom (ca 80 g)
  • 1–2 tsk färskpressad citron
  • Nymalen svartpeppar

gör så här

Finhacka rödlöken och blanda med majonnäs och crème fraiche.
Tillsätt dill, citronjuice och nymalen svartpeppar, rör om och vänd försiktigt ner rommen.
Låt gärna stå svalt en stund innan servering så att smakerna hinner sätta sig. Smaka av med extra citron och peppar.
Äntligen dags att servera – kanske till en saftig varmrökt lax med färskpotatis och krispig sparris? Oavsett vilket så är det magiskt gott och dessutom lätt att laga. Njut!