Sommarsallad med melon, pasta och
honungs- och senapsvinaigrette

Det här är en ljuvlig sallad med melon, spenat, saltrostade pumpakärnor och pasta tillsammans med min favoritvinaigrette,
nämligen honungs- och senapsvinaigrette med citron. Här serverad tillsammans med en härligt marinerad kycklingfile och vitlöksbröd.

Ingredienser

Pasta:
  • 250 g pasta av sort som du gillar
Salladsdressing:
  • 1 dl god olivolja (annan olja fungerar också)
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad oregano
  • Saften från ½ citron (färskpressad)
  • 2 msk honung
Färska ingredienser till salladen: 
  • 200 g vattenmelon
  • 150 g färsk spenat
  • 3 st salladslökar
  • 1 dl pumpakärnor
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
Extras om du vill
Kyckling:


gör så här

  • Börja med att  blanda ihop alla ingredienser till den magiska vinaigretten, smaka av och ställ och sidan.
  • Koka pastan, häll av och ställ åt sidan






  • Gör marinaden till kycklingen, genom att helt enkelt blanda ihop allt.
  • Putsa kycklingen. dela den på två på längen så att den blir tunnare. Lägg ner i marinaden och ställ åt sidan svalt.