TOMATSALSA NÄR DEN ÄR SOM GODAST

Den här salsan är helt enkelt bara ett toppentillbehör till det mesta, superfräsch och blir lite härligt fyllig i smaken eftersom tomater och chili grillas i ugnen innan. Hettan avgörs av antal chilisar, så bestäm själv hur många du använder.!

Ingredienser

  • 4-5 st tomater
  • 1-4 chilisar
  • 1 lime
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk socker
  • 1/2-1 kruka färsk koriander (mängd beroende på hur förtjust du är i koriander)
  • Salt och peppar

gör så här

Börja med att pensla tomater och chilisar med olja och lägg på en plåt. Rosta tomater och chilisar hela i ugnen på 250 grader tills de blir gyllenbruna, eller nästan lite svarta. Chilin blir klar mycket tidigare än tomaterna så ta ut dem tidigare (så de inte exploderar..). Låt tomater och chiisar svalna något och dra sedan av skinnet.
Grovhacka lök, vitlök, tomater och lägg i en mixer tillsammans med chili, pressad lime, socker och koriander. Mixa till önskad konsistens, lite större bitar eller mer slät, verkligen en smaksak och smaka av med salt och peppar. Det perfekta tillbehöret till typ allt är nu klart!!