Ingredienser
Rökt kalkon, skivad ca 150 gram
1 liten purjolök eller en halv stor
3 dl grädde
1 stor eller 2 små askar färskost med vitlök
1 tsk sambal oelek
Ca 200 g champinjoner (8-10 st)
2-3 vitlökskyftor
Gröna ärtor, ca 1 dl
Pasta, en riktigt god variant
gör så här
Börja med att strimla kalkonskivorna och bryn dem fint i lite smör så att smaken verkligen kommer fram, ställ åt sidan.
Skiva purjolök och champinjoner och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna några minuter på medelvärme i en panna. Häll i grädde och vitlöksost och låt puttra i 10-15 min till en krämig konsistens. Smaksätt med sambal oelek, salt och peppar.
Blanda ner den brynta kalkon och ärtorna, låt puttra några minuter till, smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med en god sallad och kanske en bit färsk baguette, så gott!