sv

BOOKMAKER TOAST

Alltså detta citat från Peter den onde säger väl allt

"Denna smakar förträffligt, till och med Annika tyckte att det var jättegott". Så jag säger gör den bara!

INGREDIENSER

Entrecote:

  • Entrecote à 200 g 2 skivor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör och olja till stekning

Dijoncrème:

  • Crème fraiche (kan bytas till majonnäs)
  • Dijonsenap
  • Flytande honung
  • Salt och svartpeppar

Till servering:

Vacker bladsallad, typ romansallad

Några kvistar bladpersilja

Ett jäkligt gott rött vin eller en krispigt kall öl


GÖR SÅ HÄR

Börja med att salta och peppra köttet och skär det i tärningsstora bitar. Låt vila framme i rumstemperatur.

Rör nu ihop alla ingredienserna till dijoncrèmen och ställ åt sidan.

Skölj av salladsbladen, skala och skiva löken, skala och riv pepparroten fint.

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek köttet på hög värme någon minut. Låt köttet vila.

Stek brödet i smör och olja tills det fått vacker gyllenbrun färg.

Nu till det roliga!! Bred dijoncrème på de gyllenbruna bröden, lägg på sallad, entrecôtetärningar, lök och pepparrot. Toppa med äggulor och en kanske en kvist bladpersilja.

Klart att servera tillsammans med ett gott glas rött eller en krispigt kall öl, njutbart!!