MUSTIG FISKSOPPA
"Den godaste fiskgrytan jag någonsin ätit" kom från en fisksoppeälskare efter en middag,
så vill ni bjuda på god fisksoppa kommer receptet här!
INGREDIENSER
4 port
- 400 g torsk och/eller laxfilé
- 400 g räkor
- 1 gul lök
- 1 lite purjolök
- 2 morötter
- 2-3 matskedar tomatpuré
- 1 dl vitt vin
- 4 dl buljong gjort på 1 tärning grönsaksbuljong och 1 tärning fiskbuljong
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl mellangrädde (matlagningsgrädde funkar också)
- Färsk timjan
- Övriga kryddor i efter smak är paprika, torkad timjan och chiliflakes
JANUARI 6, 2015
GÖR SÅ HÄR
Hacka gul lök och purjolök och skär morötterna i slantar. Fräs den gula lök i smör på låg värme en liten stund, tillsätt purjolök och morot och fräs en liten stund till. Tillsätt kryddor - paprika, chili och timjan - samt tomatpuré och rör runt. Tillsätt det vita vinet, låt koka någon minut och tillsätt sedan buljongen. Koka ihop och blanda ner crème fraiche och grädde. Låt sjuda/småputtra i minst 10 minuter. Repa i lite färsk timjan.
Hit går grytan att förbereda, den blir bara godare av att få vila lite så att smakerna sätter sig.
Koka upp grytan, skär fisken i bitar och
lägg i, och stäng av plattan. Fisken ska inte koka, utan går klar i grytan på
ca 5 min. Tillsätt sist räkorna. Klart att lägga upp i vackra tallrikar och servera!