MUSTIG FISKSOPPA

"Den godaste fiskgrytan jag någonsin ätit" kom från en fisksoppeälskare efter en middag, 
så vill ni bjuda på god fisksoppa kommer receptet här!

INGREDIENSER

4 port

  • 400 g torsk och/eller laxfilé
  • 400 g räkor
  • 1 gul lök
  • 1 lite purjolök
  • 2 morötter
  • 2-3 matskedar tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl buljong gjort på 1 tärning grönsaksbuljong och 1 tärning fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mellangrädde (matlagningsgrädde funkar också)
  • Färsk timjan
  • Övriga kryddor i efter smak är paprika, torkad timjan och chiliflakes


JANUARI 6, 2015  

GÖR SÅ HÄR

Hacka gul lök och purjolök och skär morötterna i slantar. Fräs den  gula lök i smör på låg värme en liten stund, tillsätt purjolök och morot och fräs en liten stund till. Tillsätt kryddor - paprika, chili och timjan - samt tomatpuré och rör runt. Tillsätt det vita vinet, låt koka någon minut och tillsätt sedan buljongen. Koka ihop och blanda ner crème fraiche och grädde. Låt sjuda/småputtra i minst 10 minuter. Repa i lite färsk timjan.

Hit går grytan att förbereda, den blir bara godare av att få vila lite så att smakerna sätter sig.

Koka upp grytan, skär fisken i bitar och lägg i, och stäng av plattan. Fisken ska inte koka, utan går klar i grytan på ca 5 min. Tillsätt sist räkorna. Klart att lägga upp i vackra tallrikar och servera!