CAESARDRESSING

En underbart god och smakrik dressing som gärna serveras med Caesarsalladen som du hittar här.

INGREDIENSER

  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 sardellfiléer
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 msk vitvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymald

GÖR SÅ HÄR

Gör den supergoda caesardressingen genom att riva eller pressa vitlöksklyftan, hacka sardellerna och lägg i en hög bunke eller mixerskål. Tillsätt dijonsenap, äggulor och vinäger och mixa allt slätt.

Tillsätt nu oljan, från början droppvis samtidigt som du mixar allt och fortsätt tills all olja har mixats med. Den ska bli majonnäsig i konsistensen (tycker du att den blir för tjock kan du späda med ett par matskedar mjölk).

Tillsätt den rivna parmesanen, svartpeppar och en gnutta salt, mixa ett par varv och smaka av. Tillsätt mer salt eller peppar om det behövs. Klart!

Dressingen går att förbereda långt innan och bara ställa i kylen. Ta dock fram den en stund före servering och låt den bli rumstempererad.