sv

MOJO ROJO

Det här är är min variant på den underbart goda och krämiga Mojo rojo-såsen som passar till det absolut mesta.
På klassiskt spanskt vis till tapas eller som tillbehör till fondue, kött, kyckling eller kanske helt enkelt till en god brödbit.
En magisk sås helt enkelt!

INGREDIENSER

  • 3 röda paprikor, grillade
  • 2 skivor formbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm chilipulver (valfritt hur mycket beroende på hur starkt du gillar)
  • 0,7 dl olivolja
  • 0,7 dl rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med att grilla paprikorna genom att dela dem i halvor och kärna ur. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja.

Sätt ugnen på 250 grader och grilla paprikorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter till skalet har fått en fin nästan svart färg. Ta ut dem och låt svalna något. 

Under tiden som du grillar paprikorna, dela formbrödet i mindre bitar, lägg i en mixer och blöt brödet med vinägern. Tillsätt vitlök, chilipulver, salt och peppar. Dra av skalet på paprikorna och tillsätt i mixern. 

Mixa allt till en jämn konsistens och häll sedan i oljan lite i taget medan du mixar. Smaka av med kryddor tills du du är nöjd. Klart!!

Det bästa är att såsen mår bra av att vila, så låt den gärna står minst någon timme innan du serverar, men gör den ännu hellre dagen innan och låt stå i kylen över natten så blir den ännu godare!

Grillade paprikor
Bröd i vinäger
Klart!