OLIVSOPPA

En mycket lättlagad och fantastiskt god soppa! 

(Min älskade styvdotter Sanna är inte helt enig i detta och hon tycker att bilden är ganska ful, men det struntar  jag fullkomligt i)

INGREDIENSER

  • 3 dl sardell eller ansjovisfyllda oliver. Om man endast hittar ofyllda oliver kan man ta 1-2 dl anjovis eller sardeller.
  • 1 dl bladspenat
  • 4 dl buljong av god sort (alt. bara vatten p g a att sardellerna är tillräckligt salta)
  • 2 dl lättvispad grädde
  • 1 burk murklor alt. annan svamp

GÖR SÅ HÄR

Börja med att sjuda spenat + oliver i buljongen i c:a 5 minuter.

Mixa sjudet till dess att blandningen blir "lagom" slät - efter tycke
och smak.

Fräs murklorna i smör och krydda med salt och peppar.

Låt svampen svalna och blanda sedan ihop med den lättvispade grädden.

Häll upp soppan i fina skålar och klicka gräddblandningen i soppan precis före servering.

Servera gärna med med oststänger alt. "parmesanbagett", dvs. skär en bagett på längden, pensla med god olja, strö över riven parmesan, och in i ugnen några minuter.

Och sist men inte minst - NJUT!