LAXTIMBAL
Ett lite annorlunda sätt att servera lax på som garanterat kommer att imponera på gästerna!
INGREDIENSER
6 port
Timbal:
- 350 g laxfile
- 200 g creme cheese
- 1 tsk salt
- 2 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 1 dl gräslök
Garnering:
- 6 st gravad eller rökt lax små skivor
- 100 g forellrom
- Buljong
- 3dl vispgrädde
- 3 dl fiskbuljong
- 2 dl vitt vin
- 1 dl gräslök
GÖR SÅ HÄR
Lägg lax och creme cheese i en matberedare och kör till jämn smet
Sätt ugnen på 175 gr. Fördela hälften av färssmeten i välsmorda formar. Strö över den finskurna gräslöken. Lägg på resten av färssmeten o släta till ytan. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i crika 20 minuter
Låt timbalerna stå en stund i formarna innan de stälps upp. Låt svalna.
Buljong:
Mät upp grädden, buljongen och vinet i en kastrull. Koka upp och sjud cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i gräslöken. Servera buljongen i timbalerna
Servering:
Servera nu genom att grunda djupa tallrikar med buljongen, lägg i de vackra timbalerna och toppa med lax och fördela laxrom runt skapelsen.
Vackert och underbart gott!