LAXTIMBAL

Ett lite annorlunda sätt att servera lax på som garanterat kommer att imponera på gästerna!

INGREDIENSER

6 port

Timbal:

  • 350 g laxfile
  • 200 g creme cheese
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 dl gräslök

Garnering:

  • 6 st gravad eller rökt lax små skivor
  • 100 g forellrom
  • Buljong
  • 3dl vispgrädde
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl gräslök

GÖR SÅ HÄR

Lägg lax och creme cheese i en matberedare och kör till jämn smet

Sätt ugnen på 175 gr. Fördela hälften av färssmeten i välsmorda formar. Strö över den finskurna gräslöken. Lägg på resten av färssmeten o släta till ytan. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i crika 20 minuter

Låt timbalerna stå en stund i formarna innan de stälps upp.  Låt svalna.

Buljong:

Mät upp grädden, buljongen och vinet i en kastrull. Koka upp och sjud cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i gräslöken. Servera buljongen i timbalerna

Servering:

Servera nu genom att grunda djupa tallrikar med buljongen, lägg i de vackra timbalerna och toppa med lax och fördela laxrom runt skapelsen. 

Vackert och underbart gott!