SKALDJURSLASAGNE

En enkel, mycket god och annorlunda lasagne, med massor av smak. Passar både till vardags och till fest!

INGREDIENSER

  • 250 g färska pastaplattor
  • 200 g riven ost t ex mozzarella
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 finrivna fiskbuljongtärning
  • 170 g räkor i lag
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 4 dl strimlad purjolök
  • 250 g skivade cocktailtomater
  • 100 g färsk spenat
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Lyxtips!!

  • För att lyxa till det kan man byta räkor och kräftstjärtar mot tigerräkor samt tillsätta 150 g musslor

GÖR SÅ HÄR


Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen. 

Varva pastaplattor med fyllningen. Tryck ner plattorna något så att de ligger under vätskan. Toppa med riven ost.

Grädda 30 min mitt i ugnen på 225 grader.

Mycket gott!