GRILLADE KYCKLINGSPETT MED
TABBOULEH & TZATZIKI
Så supergoda kycklingspett som med fördel marineras över natten, men minst i 1 tim. Servera hur du vill, men passar utmärkt att servera tillsammans med en god tabboleh, melon- och fetaostsallad, tzatziki och ett gott bröd. Så gott!!
Toppenbra buffémat eftersom det mesta går att förbereda och serveras rumstempererat.
INGREDIENSER
Kycklingspett:
Ca 800 g kycklingfiléer
Marinad:
- 1 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk soja
- 1 msk sambal oelek
- 1 1/2 msk flytande honung
- svartpeppar
Tabboleh:
- 200 g bladpersilja
- 1 dl bulgur
- 1 röd lök
- 3 tomater
- 1/2 pressad citron
- 1 dl olivolja
- salt & peppar
- 1 granatäpple (ytterst valfritt men väldigt gott)
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Skölj av och putsa kycklingfiléerna så de blir fina och skär dem sedan i 2-3 cm stora bitar. Lägg i marinaden i minst 1 timme men helst över natten så kycklingen blir riktigt mör och fin.
När kycklingen är färdigmarinerad, trä upp bitarna på spett och grilla på grillen eller i ugn ca 15 minuter på 200 grader.
Servera med några härilga såser (kommer snart)
Whoop, whoop, magic!!