GRILLADE KYCKLINGSPETT MED
TABBOULEH & TZATZIKI

Så supergoda kycklingspett som med fördel marineras över natten, men minst i 1 tim. Servera hur du vill, men passar utmärkt att servera tillsammans med en god tabboleh, melon- och fetaostsallad, tzatziki och ett gott bröd. Så gott!!
Toppenbra buffémat eftersom det mesta går att förbereda och serveras rumstempererat.

INGREDIENSER

Kycklingspett:

Ca 800 g kycklingfiléer

Marinad:

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • svartpeppar

Tabboleh:

  • 200 g bladpersilja
  • 1 dl bulgur
  • 1 röd lök
  • 3 tomater
  • 1/2 pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • salt & peppar
  • 1 granatäpple (ytterst valfritt men väldigt gott)

GÖR SÅ HÄR

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.

Skölj av och putsa kycklingfiléerna så de blir fina och skär dem sedan i 2-3 cm stora bitar. Lägg i marinaden i minst 1 timme men helst över natten så kycklingen blir riktigt mör och fin.

När kycklingen är färdigmarinerad, trä upp bitarna på spett och grilla på grillen eller i ugn ca 15 minuter på 200 grader.

Servera med några härilga såser (kommer snart)

Whoop, whoop, magic!!