TJOCKPANNKAKA DE LUXE
En tjockpannkaka to die for! Servera med massor av matiga tillbehör såsom stekt sidfläsk, brynta chaminjoner och lingonsylt tillsammans med en krispig vitkålssallad eller helt enkelt med grädde och jorgubbssylt. Magiskt gott!
INGREDIENSER
Pannkakssmet
- 7 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 5 st ägg
- 1 tsk salt
- 30 g smör att smöra formen med
Tips på tillbehör till matig pannkaka
- Sidfläsk, ca 300 g
- Champinjoner
Smör
Salt och peppar - Vitkålssallad
Ca 300 g vitkål
2 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
Salt och peppar - Lingonsylt
Tips på tillbehör till gräddig pannkaka
- Grädde
- Sylt
- Bär
GÖR SÅ HÄR
Häll hälften av mjölken i en skål och vispa i allt mjöl och salt så att smeten är klumpfri. Tillsätt sen resten av mjölken och vispa ner äggen i smeten. Ställ åt sidan och låt vila medan du förbereder de tillbehör du väljer att ha till.
Tips på tillbehör som passar bra till:
- Sidfläsk - skär sidfläsket i centimeterstora bitar och stek tills de blir krispigt fina
- Champinjoner - skär i klyftor och bryn i smör, salta och peppra
- Vitkålssallad - strimla vitkålen fint med osthyvel eller mandolin Blanda ner olivolja, vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
- Lingonsylt
Smörj en ugnssäker form med rikligt med smör och häll ner pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter tills den får vacker färg.
Klart att servera med dina tillbehör, galet gott!