CAPRESE

Jag tror på riktigt att jag skulle kunna leva på att äta Insalata Caprese, serverad med ett gott bröd och förstås ett riktigt gott glas rött till. Just i dag använde jag härligt solmogna svenska tomater i olika färger, men det går förstås att använda vilka tomater som helst. Och varför inte toppa med lite fint skivad rödlök och oliver? Men kanske det viktigaste av allt är att använda en riktigt god olivolja, den ska vara så god att du egentligen bara vill doppa brödet i den och inte vilja ha något mer till.

INGREDIENSER

4 portioner

  • 2 st mozzarella, gärna buffelmozzarella eller annan god sort
  • 2 askar små tomater i olika färger, eller 4-5 stora solmogna
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl pinjenötter (brukar vara en påse)
  • 1/2 dl msk olivolja, av riktigt god sort
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

GÖR SÅ HÄR

Börja med att rosta pinjenötterna i torr stekpanna och ställ åt sidan. Skär mozzarella och tomater i skivor och blanda eller lägg på ett fint fat. Toppa med pinjenötter och massor av fin basilika, ringla över olivolja, kvarna över svartpeppar och några nypor flingsalt. 

I alla fall jag är fullkomligt lyrisk!