sv

PAVLOVA

Pavlova är verkligen en helt underbart god dessert som dessutom är lätt att göra. Ta dock med i beräkningen att marängen tar ganska lång tid i ugnen, men eftersom både den och lemon curden med fördel vilar över natten, så går det att förbereda den i god tid. Då återstår bara grädde och bär innan servering, fantastiskt gott!

INGREDIENSER

Marängbotten:

4 st äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit 

Lemon Curd:

3 st citroner
3,5 dl strösocker
150 g smör
6 st ägg 

Garnering:
Lemon Curd
Vispad grädde
Blandade bär i eget tycke, men passar topp med jorgubbar, hallon och blåbär JUNI 21, 2015 

GÖR SÅ HÄR

Marängbotten:

Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum, skålen med äggvitorna ska gå att vända upp och ner, då är det klart. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och fin. Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit och rör om väl. Bred ut smeten i en stor, fin och jämn cirkel som möjligt. Grädda i ugn på 140 grader i cirka 1 timme och 15 minuter. Stäng sedan av värmen och låt tårtbottnen stå kvar i ugnen i ett par timmar eller över natten, eller förvara den på annan torr plats (inte i kylskåp alltså). 

Lemon Curd:

Till den fina lemon curden, börja med att tvätta citronerna noga och riv skalen från 2 av dem fint. Rör ihop äggen med det rivna citronskalet, saften av alla tre citroner, sockret och till sist det mjuka smöret i en kastrull. Placera kastrullen i ett vattenbad och låt sedan sjuda på låg värme tills den tjocknar och har den konsistens som du vill att den ska ha. Rör om hela tiden! 

Ställ åt sidan och låt svalna och förvara svalt tills det är dags att garnera tårtan. När det är dags att servera tårtan, lägg marängbotten på ett fat, bred på lemon curd och sedan vispad grädde. Avsluta med att garnera med massor av fina bär, och om du vill lite florsocker och flagad mandel. Magiskt gott!