Ingredienser
4-6 port
- 200 g cream cheese
- 1,5 dl vispgrädde
- 1/2 dl florsocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 10 digestivekex
Kolasås:
- 1 dl socker
- 1 dl sirap
- 1 dl grädde
Topping:
- Lingon, färska eller frysta som fått tina
- En kvist citronmeliss eller myntha 
 
 
gör så här
Kolasås: 
Blanda ihop alla ingredienserna till kolasåsen och låt den puttra ihop i ca 10 minuter, beroende på hur tjock du vill ha den. 
Cheesecake: 
Ta fram en elvisp och vispa ihop färskost, vispgrädde och florsocker  så att det blir en härligt fluffig cheesecakekräm.
Smula digestivekexen och varva nu äntligen kexsmul, cheesecakekräm, kolasås och lingon i fina glas.
 Toppa med lingon, lite crunchigt digestivesmul och en kvist citronmeliss/myntha. Färdigt att servera!