Ingredienser
Kyckling i marinad:
500 g kycklingfilé, i
0,5 dl japansk soja
1,5 msk strösocker
1 msk sesamolja
0,5 msk risvinäger
1 tsk chiliflakes
2 klyftor vitlök, rivna
svartpeppar, nymalen
Tomatsalsa med koreansk touch:
1 rödlök eller 2 schalottenlökar
3 tomater eller ca 15 körsbärstomater
1 klyfta vitlök
2 msk vitvinsvinäger
1-2 tsk gochujang
1 kruka färsk koriander (eller bladpersilja)
salt
Sesamböngroddar:
150 g böngroddar
2 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
Salt
gör så här
Sesamböngroddar:
Börja med att koka upp ungefär 2 liter vatten. Lägg böngroddarna i ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Skölj direkt med iskallt vatten så att de blir riktigt kalla. Låt rinna av ordentligt och blanda sedan med sesamolja, rostade sesamfrön och en nypa salt. Enkelt och supergott!!