Koreanska tacos med krisp, hetta & massor av smak

Det här är ett av mina absoluta favoritrecept när jag vill bjuda på något som känns både fräscht, smakrikt och lite extra härligt. Koreanska tacos är så underbart smakrikt, här serverat med krämig gochujangmajonnäs, het tomatsalsa, krispig kålsallad och sesammarinerade böngroddar, men det går förstås att variera i oändlighet. Välj det protein du gillar - kyckling, ett gott kött eller kanske lite krispig halloumi. Enkelt att laga och helt enkelt magiskt gott!

Ingredienser

Kyckling i marinad:
  • 500 g kycklingfilé, i 
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 msk risvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • svartpeppar, nymalen
Tomatsalsa med koreansk touch:
  • 1 rödlök eller 2 schalottenlökar
  • 3 tomater eller ca 15 körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 tsk gochujang
  • 1 kruka färsk koriander (eller bladpersilja)
  • salt
Sesamböngroddar:
  • 150 g böngroddar
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Salt



gör så här

  • På väg...


Sesamböngroddar:
Börja med att koka upp ungefär 2 liter vatten. Lägg böngroddarna i ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Skölj direkt med iskallt vatten så att de blir riktigt kalla. Låt rinna av ordentligt och blanda sedan med sesamolja, rostade sesamfrön och en nypa salt. Enkelt och supergott!!