Ingredienser
1 rulle färdig smördeg
1 dl crème fraiche
150-200 g färsk grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt
200 g chèvre
2 msk flytande honung
Marinerade blåbär
1 dl färska blåbär (eller jordgubbar)
Olja
Timjan
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 tsk finhackad färsk timjan
Salt
Nymalen svartpeppar
gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Rulla ut smördegen, lägg den på bakplåtspappret och dela den en gång på längden.
Bred på crème fraîche och nagga smördegen med en gaffel. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.
Under tiden, skär bort den grova stjälken från den färska grönkålen och strimla bladen grovt. Massera grönkålen med lite olja och salt.
Marinera blåbären genom att blanda vit balsamvinäger med flytande honung, finhackad färsk timjan en nypa salt och lite nymalen svartpeppar. Vänd försiktigt ner blåbären i marinaden och låt stå några minuter.
Fördela nu grönkålen över smördegen och skär chèvre i tunna skivor och lägg lite fint ovanpå grönkålen. Grädda i ytterligare cirka 10 minuter eller till den ser fin och färdig ut med lite lätt färg på kanterna.
Toppa smördegen med de marinerade blåbären och ringla lite honung över. Skär i lagom stora snittar, lägg upp på ett fat, servera direkt och njut!