Ingredienser
4 port
- ca 400 g salmalax
- spaghetti
- 1 ask coctailtomater
- 1 kruka basilika
- ca 150 g tapenade med oliver & kapris  (eller annan)
- 2 msk god olivolja
- 1/2 citron
- ruccola
- parmesanost
- svartpeppar
- flingsalt
gör så här
Koka spaghettin i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Förbered salmalaxen genom att skära den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Finhacka vitlöken och stek den i någon minut tills den blir gyllene och tillsätt tapenade och en skvätt citronsaft i pannan och rör om. 
Lägg den kokta spaghettin i pannan med tapenaden och rör om så att spaghettin täcks av såsen. Smaka av med salt, peppar och citron.
Lägg upp på ett fat eller i en stor skål och garnera med ruccola och parmesan. 
Servera direkt och njut!