sv

ÄGG BENEDICT

Historien bakom ägg benedict lär vara att den pensionerade bankmannen Lemuel Benedict, från Wall Street New York, en dag 1894 vandrade in på The Waldorf Hotel och beställde toast, skinka pocherat ägg, och hollandaise i ett desperat försök att bota sin baksmälla. Den kände köksmästren Oscar Tschirky, lär ha blivit så imponerad av denna anrättning att han lade till denna rätt på hotellets meny och kallade den "Ägg Benedict"

INGREDIENSER

• 1 ägg

• 1 l vatten

• 1 msk ättika

• 1 skiva formfranska, rostad eller stekt i en klick smör

• Någon/några skivor rökt skinka eller stekt bacon

• 1-2 msk Hollandaisesås (köpes enklast färdig på burk)


GÖR SÅ HÄR

Rosta brödet

Lägg skinkan eller det stekta baconet på det rostade brödet

Koka upp vatten och lite ättiksprit i en kastrull.

Sänk värmen och låt sjuda. Gör en virvel i vattnet.

Knäck ett ägg i en kopp och låt det försiktigt glida ner i virveln vattnet. Virveln gör att ägget håller ihop bättre.

Låt ägget sjuda i 2-3 minuter.

Ta försiktigt upp ägget med en hålslev.

Lägg på det pocherade ägget på formfranskan

Häll på hollandaisesåsen och avsluta med några varv på pepparkvarn

NJUT!