CAEARSALLAD MED RÄKOR

Den här underbara Caesarsalladen är ju egentligen samma som den klassiska med kyckling, men för egen del tycker jag 
nästan att den är ännu mer magiskt god med räkor. Till räkorna är det underbart gott med sötkrispiga sockerärtor,
i detta fall blev det med mina egenodlade svarta sockerärtor som är så  otroligt vackra! 

INGREDIENSER

4 portioner

Salladen:

  • 400-500 g räkor med skal
  • 2 Romansalladshuvuden
  • 1 röd lök
  • parmesan
  • sockerärtor

Caesardressing:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 sardellfiléer
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 msk vitvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Krutonger:

  • 4 skivor bröd
  • 2 msk smör

GÖR SÅ HÄR

Caesardressingen:

Gör nu den supergoda caesardressingen genom att riva eller pressa vitlöksklyftan, hacka sardellerna och lägg i en hög bunke eller mixerskål. Tillsätt dijonsenap, äggulor och vinäger och mixa allt slätt.

Tillsätt nu oljan, från början droppvis samtidigt som du mixar allt och fortsätt tills all olja har mixats med. Den ska bli majonnäsig i konsistensen (tycker du att den blir för tjock kan du späda med ett par matskedar mjölk).

Tillsätt den rivna parmesanen, svartpeppar och en gnutta salt, mixa ett par varv och smaka av. Tillsätt mer salt eller peppar om det behövs. Klart!

(Dressingen går också att förbereda långt innan och bara ställa i kylen. Ta dock fram den en stund före servering och låt den bli rumstempererad.)

Krutonger:

Skär bröden i små kuber och stek med smöret i en panna tills de blir lite gyllenbruna. Ställ åt sidan och låt svalna.

Salladen:

Skala räkorna och ställ åt sidan.

Skär romansalladen i grova bitar, skiva rödlöken tunt, strimla sockerärtorna och blanda ihop med valfritt mycket av dressingen. Jag gillar den krämig så tar gärna all dressing, men ta annars hälften i salladen och servera resten till. Lägg på ett vackert fat eller snygg skål och toppa med räkor, krutonger och hyvlad parmesan.

Klart och magiskt gott!!