OSTFYLLD PARMAKYCKLING MED TOMATSÅS

En supergod, saftig kyckling som får en underbar sälta och smak av parmaskinkan, serverad med en fräsch tomatsås.

INGREDIENSER

4 port

Kyckling:

  • 4 fina kycklingfiléer
  • ca 150 g smakrik ost, typ prästost eller cheddar
  • svartpeppar
  • parmaskinka, minst 8 skivor
Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 3 msk hackad färsk oregano
  • chiliflakes (eller annan form av chili)
  • salt och peppar



FEBRUARI 14, 2015  

GÖR SÅ HÄR

Kycklingen:

Skär en ficka i varje kycklingfilé. Skär osten i stavar och lägg in i kycklingen. Krydda kycklingfiléerna runt om med svartpeppar och linda sedan in dem i parmaskinkan. Försök att linda parmaskinkan så att skarven hamnar på undersidan. Lägg kycklingen i en ugnsfast form i 20-25 minuter, eller tills filéernas innertemperatur är 70 grader.

Tomatsås:

Skala och hacka lök och vitlök och tärna tomaterna. Fräs lök och vitlök mjuk i olivoljan och tillsätt sedan chili och tomatpuré och fräs med någon minut. Lägg i de hackade tomaterna och tillsätt buljongen. Låt koka lugnt i ca 15 minuter.

Hacka den färska oreganon och tillsätt den och vinägern till såsen, låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med en god pasta, till exempel tagiatelle. Klart!!!