EN SYRLIG OCH FRÄSCH RÄKCEVICHE

En god ceviche är alltid en god ceviche, men den här räkcevischen skulle jag vilja säga är lite extra god och framförallt superfräsch. Den är ganska syrlig, men det blir fint med mangon som sötar till det lite i varje tugga. 
Helt enkelt ljuvligt gott och världens bästa start på middagen! 

INGREDIENSER

4 portioner

  • 2 avokado
  • 2 salladslökar
  • 500 g räkor med skal
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl färsk mango, tärnad i små bitar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Citrusmarinad:

  • 1/2 röd chili (mängd efter tycke och smak)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 färskpressad citron
  • 2 st färskpressade lime

GÖR SÅ HÄR

Börja med marinaden genom att hacka chili och vitlök, lägg i en bunke och häll och pressa över olja, citron och lime. Mixa och ställ åt sidan.

Skär salladslöken i skivor, hacka koriandern och sist kärna ur och tärna avokadon i fina tärningar. Blanda försiktigt ihop allt tillsammans med räkorna och en stund före servering häll över den syrliga marinaden och rör ihop. Lägg upp i fina glas eller skålar, toppa med en kvist koriander och servera med en bit färskt eller rostat bröd. Klart!!