sv

UNDERBAR TORSK I SENAPSSÅS
SERVERAD MED PRESSAD POTATIS

Jojatackar, enkelt och gott. Servera med vad du vill, men pressad potatis blir liksom alltid grymt gott när det är mycket sås..

INGREDIENSER

  • Torskfilé 600-800 g (hur hungriga?)
  • 1 liten purjolök
  • 1 paket mellangrädde
  • 100g vitlöksost (färskost, typ en liten ask)
  •  0,5 dl vatten1-
  • 2 msk fransk senap
  • 1/3 fiskbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • olja
  • potatis
  • krispiga sugar snaps

GÖR SÅ HÄR

Skölj och skiva purjolöken i 1 cm tjocka bitar. 

 Hetta upp smör och olja i en panna och fräs purjolöken mjuk i ett par minuter. Tillsätt sen grädde, vitlöksost, senap, fiskfond och vatten och låt puttra ihop en liten stund. Smaka av med salt och peppar. 

 Dags att fixa potatisen också, skala och koka under tiden. 

Under tiden ta fram torsken och ta bort eventuella ben. Skär den sedan i kuber, typ 2-3 cm. 

När såsen har myst ihop sig, lägg i fiskbitarna och låt sjuda på låg värme 2-3 min alternativt avstäng platta. 

Koka ärtorna (eller vad du nu valde) och servera till med pressad potatis - kalasgott! (PS glöm inte garnera med dill, det gjorde jag:))