UNDERBARA BULGOGINUDLAR MED KYCKLING ELLER SCAMPI

Det här är min oslagbart godaste bulgogirätt med en marinad från himlen! Fantastiskt goda smaker, välj ett protein som du gillar och dessutom är den lätt att laga, den har alla rätt helt enkelt. Laga den bara!!

INGREDIENSER

• Ca 600 g kyckling eller scampi

Bulgogimarinad

  • 1 dl japansk soja
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vitt vin
  • 1/2 röd chili (mer el mindre beroende på sort, eller välj bort)
  • svartpeppar

Nudlar

  • 700 g udonnudlar (andra nudlar funkar också förstås, men inte lika underbart goda, udonnudlar är "färska" och tjocka och underbara)
  • 200 g shiitakesvamp
  • 1 rödlök
  • 1 spetspaprikor, i munsstora bitar (röd)
  • 2 pak choi, i munsstora bitar
  • 75 g böngroddar (färska)
  • 4 salladslökar, tunt skivad
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • neutral olja, till servering

GÖR SÅ HÄR

Börja med att göra den magiska bulgogimarinaden genom att helt enkelt blanda ihop allt och riv (eller pressa) vitlöken och blanda med.

Rosta försiktigt sesamfrön i en torr stekpanna och ställ åt sidan.

Skär kycklingen i lagom skurna,  bitar eller lägg i scampin hel. Låt marinera i minst 30 minuter, men gärna längre.

Skär rödlöken i smala klyftor, paprika och pak choi i munsstora bitar och skiva salladslöken. Dela eller skär shiitakesvamen i bitar om de är stora, eller annars behåll dem små och fina.

Fräs nu kycklingen eller scampin tills de fått fin färg, lägg på en tallrik och ställ åt sidan. OBS spara marinaden som den marinerats i! Häll 1/2 dl vatten i stekpannan och få med "stekmarinaden" och häll över i marinaden som du ju har sparat.

Häll olja i pannan och fräs på svampen tills det får lite färg och tillsätt sedan paprika och rödlök och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt nu pak choi och udonnudlar (udonnudlar behöver inte kokas innan, men använder du andra nudlar måste du koka dem först, men dra av någon minut på koktiden). Vänd runt och låt fräsa ihop någon minut.

Häll nu i resten av marinaden och vänd ihop allt. Tillsätt den förberedda kycklingen eller scampin, rör ihop och låt bli varmt. Ta bort pannan från plattan och blanda ner böngroddar. Strö över den skivade salladslöken och toppa med sesamfrön.

Färdigt att servera och njuta av en magiskt god rätt!!