sv

MIN BÄSTA INLAGDA OFF-SEASONGURKA MED LÖK & PAPRIKA

Även om det inte finns västeråsgurka eller krondill vissa tider under året går det alldeles utmärkt att lägga in gurka off-season, helt enkelt bara så gott till mat eller på macka. Receptet går att pimpa på olika sätt, men det här har visat sig bli en grymt god inlagd gurka. Alla mått är upp till tycke och smak så bara att ta mer eller mindre av det som föredras.

INGREDIENSER

  • 2-3 gurkor
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2,5 dl ättiksprit
  • 2,5 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 2-3 msk gula senapsfrön
  • Färsk dill

GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop ingredienserna till lagen, alltså ättiksprit, vatten, socker och salt. Låt socker och salt lösas upp under tiden du rör om då och då, det tar ca 10-15 min.

Under tiden skiva gurka, tunna skivor av lök och paprika. Varva gurka, lök, paprika, dill och senapsfrön i burkar, tryck till efter hand så att det blir packat eftersom gurkan kommer att vattna ur. Häll på lagen, stäng locket och förvara kylt. Klart!! Går förstås att äta ganska direkt, men den blir godare efter några dagar och framförallt veckor.

 Underbart gott!!