sv

Spenatsoppa med ägghalvor

Alltså jag säger bara LAGA denna magiskt goda spenatsoppa, den är matig, mustig och len på samma gång med ett litet sting av hetta. Här serverad med ägghalvor och färskt bröd, helt enkelt ljuvligt gott!

INGREDIENSER

4 port

500 g djupfryst hel bladspenat

1 gul lök

1 klyfta vitlök

4 duttar sambal oelek (eller mer eller mindre beroende på din smak)

1 klick smör 

2 msk vetemjöl

12 dl vatten

2 st grönsaksbuljongtärningar

1 dl matlagningsgrädde

1 tsk salt

1 krm peppar

1 krm riven muskot

4-8 ägg

GÖR SÅ HÄR

Ta fram spenaten och låt den börja tina. Finhacka löken och låt den fräsa långsamt i en klick smör i en stor kastrull. Grovhacka spenaten och lägg till i kastrullen med lök och låt fräsa med en stund. Pudra över mjöl, blanda runt och tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Låt soppan koka i ca 20 minuter och smaka av med salt, peppar, muskot och sambal oelek.

Ta soppan av spisen, mixa till den konsistens som du vill ha, jag gillar den mixad ganska grov så att den behåller viss textur. Tillsätt grädde och låt soppan bli varm igen och låt den gärna vila en stund före servering.

Servera med  kokta ägghalvor och ett riktigt gott nybakat bröd, magiskt gott!