PARMESANPASTA MED ROSTADE HASSELNÖTTER OCH SMÖRSTEKT BRÖDKRISP, SERVERAD MED HALSTRAD LAX.

Ibland är det enklaste nästen det godast som i det här fallet. Enkelt att laga och fantastiska smaker, en underbart god rätt!!

INGREDIENSER

4 port

  • Pasta, en god sort, typ pappardelle 
  • 3-4 dl riven parmesan (eller mer)
  • 2 dl vispgrädde
  • Smör till stekning
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 dl fhsselnötter
  • Bröd (Toast eller surdeg)

GÖR SÅ HÄR

Börja med att hacka hasselnötterna grovt, de ska egentligen mer halveras än hackas. Rosta dem i en torr panna tills de blir gyllenbruna och ställ åt sidan

Riv brödet i bitar och kör i en mixer så att det blir till smulor. Stek smulorna i en rejäl klick smör tills de är gyllenbruna. Tillsätt riven vitlök och hackad persilja, låt fräsa runt en stund och smaka av med lite salt. 

Koka nu den goda pastasorten al dente i ordentligt saltat vatten. Häll av men spara lite av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt grädde, massor av riven parmensan, färskmald svartpeppar och lite av pastavattnet. Rör runt så att allt blir ordentligt krämigt och härligt. Blir det för torrt är det bara att tillsätta lite mer pastavatten.

Klart att servera den underbara pastan toppad med de gyllene hasselnötterna, smörigt brödkrisp och lite persilja. Ät pastan som den är eller servera med något du tycker är gott, i det här fallet blev det en fin laxfilé som halstrades i en rejäl klick smör. Så gott!