KYCKLINGSPETT I SAFTIG MARINAD

Dessa grillade kycklingspett blir verkligen goda, marinaden ger både en supervacker färg och förstås härlig smak.
Även ett gäng halloumibitar fick sig ett dopp i marinaden och de blev magiskt goda!

INGREDIENSER

4 pers

  • 4 st kycklingfiléer (eller andra kycklingbitar)
  • 1 dl olivolja 
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • nymalen svartpeppar 

GÖR SÅ HÄR

Blanda alla ingredienser till marinaden och rör ihop.

Putsa kycklingfiléerna och skär i 2-3 cm stora bitar.

Lägg i marinaden och låt marinera så länge som möjligt, gärna över natten, men minst i 30 minuter.

Grilla på grillen eller i ugn och servera med härliga tillbehör, på bilden serverade med melon- och fetaostsallad, grekisk sallad, bulgursallad, halloumispett och souvlaki. Ljuvligt!!