BIFTEKI MED FETAOST, SERVERADE
MED GREKISK PASTASALLAD

Saftiga färsbiffar med fetaost, servera med en fräsch grekisk pastasallad och tzatziki, superfräscht!

INGREDIENSER

Färsbiffar:

  • 500 gr blandfärs, lammfärs eller nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 msk oregano, torkad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 paket fetaost
  • Salt & peppar
  • Olivolja
  • Citron

Grekisk sallad:

  • 4 härligt mogna tomater, skurna i större bitar
  • 1/2 gurka, i större bitar
  • 1 röd lök, skivad
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk ca oregano

GÖR SÅ HÄR

Färsbiffar:

Hacka lök och persilja. Lägg köttfärs i en skål och blanda ner det hackade tillsammans med pressad vitlök, ägg, persilja, spiskummin, oregano och tomatpuré. Blanda försiktigt ner den hackade/smulade fetaosten och blanda. Smaka av med salt och peppar.

Forma pannbiffar till önskad lite större storlek storlek och lägg på en våt tallrik. Stek pannbiffarna i olivolja tills de har fått fin färg och är färdiga inuti.

Grekisk sallad:

Blanda gurka, tomat och rödlök på ett fat eller i en skål tillsammans med oliver och ringla över vinäger och olivolja. Blanda och toppa med bitar av fetaost och smulad oregano, salta, peppra och ringla över en god olivolja. Blanda ner den avsvalnade pastan om du väljer att ha pasta till.